Kıbrıs Cumhuriyeti'nde pasaport ve ihanet...

Kıbrıs Cumhuriyeti'ni yöneten muhafazakar milliyetçi DYSI partisi, cumhuriyetin egemenliğini, bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve güvenliğini baltalayan eylemlerden rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Kıbrıs Cumhuriyeti sözcüsü, "Türk ırkından" gelme ikiz kardeşlerine bağımsızlık dersi vermeye kalktı!

Hükümet sözcüsü (ve pek çokları), vatan hainliği konusunda atıp tutmayı, önlerine gelene çamur atmayı ve işleri oldu bittiye getirmeyi çok seviyorlar! Rum ırkından gelme egemenler, Türk ırkından gelmelerin Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportlarını iptal ederek onlara ders vermeye kalktı!

Bir hain, öbür haine demiş ki; “yahu sen ne kadar hainsin!”

Yıllarca Britanya İmparatorluğu'nun isteğine göre iş yapıp, Kıbrıs Komünist Partisi'ne karşı ve dolayısıyla Kıbrıs’ın bağımsızlığına karşı iş yapacaksınız; ama tarihin ve halkımızın tüm bunları unutmasını, size inanmasını isteyeceksiniz!

Britanya'nın çıkarlarına zarar veren hiçbir şeye taraftar olmayacak ve Britanya karşıtı komünistlere azılı düşman olacaksınız; ama bizim ve tarihin tüm bunları unutmasını isteyeceksiniz!

Alman ajanı-Nazi bozması Grivas’ı Kıbrıs’a getirip, onunla birlikte ve de KKP’yi dışlayarak sahte bir "bağımsızlık savaşı" başlatacaksınız, ve bu savaşın bir ihanet savaşı olduğunu unutmamızı isteyeceksiniz!

Çok sevgili Britanya'nız Türkiye ile birlikte üçlü toplantı önerdiğinde koşa koşa toplantıya katılıp, Britanya'nız öyle istedi diye Türkiye ve Yunanistan’ı Kıbrıs işlerine ortak edecek, tarihin ve bizlerin, tüm bunları unutmasını isteyeceksiniz!

Britanya Yunanistan'da ve Yunan adalarında NATO üslerine kurulacak, Kıbrıs’ta üslerini koruyacak, her yere radarlar kuracak, ve yetmedi Kıbrıs’ta istediği yerde istediği zaman askerini dolaştıracak, garantör olacak; Britanya ve ABD güdümündeki NATO'nun has ülkeleri, Yunanistan ve Türkiye de garantör olacak, asker gönderecek, ve Kıbrıs Cumhuriyeti tam da NATO’ya, Britanya'ya ve onun hizmetkarlarına uygun bir "bağımsız" cumhuriyet olacak!

Kıbrıs’ın Rum ve Türk hainlerini, Yunanistan ve Türkiye’nin Rum ve Türk hainlerini, yani yabancı emperyalizmin burjuva uşaklarını biliyoruz.

Bizim Kıbrıs için programımız, yani komünizmin Kıbrıs'taki programı, Britanyalı, Yunanistanlı, Türkiyeli ve Kıbrıslı işçilerin önderliğinde, en başta Britanya emperyalizmi olmak üzere tüm NATO emperyalistlerini ve onların Türkiyeli, Yunanistanlı, Kıbrıslı hizmetkarlarını Kıbrıs’tan ve anavatanlardan kovmak, Britanya’da işçi yoldaşlarımızın iktidara gelmesine katkı koymaktır. Kıbrıs’ta bağımsızlık; Britanya, Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs’ta komünistlerin iktidarı ele geçirmesi ve enternasyonalist dayanışmasıyla elde edilebilir ve edilecektir!

Mikroçipler çağında burjuvaların değil; işçilerin, komünistlerin dediği olur. Her yol komünizme çıkar!

Siz burjuvalar Elon Musk’tan pasaportlarınızı ve Mars’a biletinizi alın!

Size bu dünyada yer yok! O nedenledir ki size Kıbrıs’ta da yer yok!

Bu arada ırktan bahsetmişken DNA testinizi yaptık! Hepiniz Afrika’dan ve de siyah ırktan gelmeymişsiniz! Hatta, hepiniz maymundan gelmesiniz haberiniz olsun!

Ama telaş etmeyin sayın burjuva baylar. Bu DNA testine de inanmayın. İşin aslı şu ki hepiniz burjuvasınız! Ortak yanınız bundan ibaret. DNA’ymış, ırkmış, siyahmış, maymunmuş hiç dert etmeyin. Burjuvasınız burjuva!

Yani emperyalizmin uşağı!

Sorun da bu ve bundan ibaret!

 

7 Eylül 2021, Avrupa gazetesi

Yorumlar

Popüler Yayınlar