15-20 Temmuz'un yıl dönümüne doğru... (4)

15 Temmuz faşist Yunan cuntası tarafından gerçekleştirilen darbenin 48. yılı, bugün itibariyle geride kalmış bulunuyor... Yarın da bu darbenin tamamlayıcısı, aynı NATO planının diğer parçası, Türk ordusunun darbeye karşı Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ve egemenliğini koruma mazeretiyle giriştiği 20 Temmuz askeri operasyonunun 48. yıl dönümü!

Tam 48 yıl geçti! Neredeyse yarım asır... Hala daha ne Kıbrıs Cumhuriyeti'nin 1960 garanti ve ittifak anlaşmalarıyla taahhüt edilmiş anayasası tesis edildi, ne de adanın bağımsızlığı korundu... Tam tersine, adamız üzerinde 3 ayrı egemen devlet yaratıldı. TC’nin mandası olan KKTC, AB’nin mandası haline gelen KC, ve bir de SBA’lar (Sovereign Base Areas), yani egemen İngiliz üsleri!

Kıbrıs barış güçleri, 48 senedir kısır bir döngü içerisinde, emperyalist çözüm planları peşinde koşarak ve emperyalist güçlerden medet umarak Kıbrıs sorununun çözülmesini bekliyorlar... Bu sorunun BM çerçevesinde çözülemeyeceğini söyleyen bize de öfke kusuyorlar... BM çerçevesinin ülkemizdeki mevcut statükoyu güçlendirmek için tasarlanmış bir çerçeve olduğuna buradan bir kez daha vurgu yapıyorum.

Devrimci ve komünist sol olarak bizler, 15-20 TEMMUZLARI KUTLAMIYORUZ, LANETLİYORUZ!!!

Çünkü emperyalist güçlerin amacı, insanlığın uygarca yaşamasını engellemektir!

Çünkü sosyalist bir dünyadan korkuyorlar...

Haksız kazançlarını, sömürdüklerini ve çaldıklarını kaybetmekten korkuyorlar...

Bu yüzden dünyanın her köşesinde, işçi ve emekçileri geri bıraktırarak, cehalet ve sefalet içinde yaşatarak, köleleştirerek, sömürü düzenlerini ayakta tutmaya çalışıyorlar!

Anglo - Amerikan emperyalizmi bu amaçla Kıbrıs’ı üçe böldü... Britanya, Türkiye ve Yunanistan arasında TAKSİM etti! EOKA'yı da TMT'yi de bu amaçla kurdurdu... Hem de kendi koydukları uluslararası hukuku bile çiğneyerek, binlerce insanı katlederek... yüz binlercesini de yerinden yurdundan ederek...

15-20 Temmuz, Anglo-Amerikan emperyalizminin kahpe planlarını hayata geçirdiği operasyondur!

Bu yüzden kutlamıyoruz! Lanetliyoruz!

Emperyalizmin bu alçakça cinayetleri, bugün dünyanın her köşesinde artarak sürüyor... Irak'ta, Suriye'de, Afganistan’da, Yugoslavya’da, Türkiye’de, Afrika ve Latin Amerika’da, ve şimdilerde de Ukrayna’da...

Kahrolsun emperyalist dünya düzeni!

Kahrolsun Anglo-Amerikan emperyalizmi!

İngiliz üsleri Kıbrıs’tan defolsun!

Tüm işgal orduları topraklarımızı terk etsin!

Yaşasın bağımsız ve birleşik Kıbrıs!

Kıbrıs halkı, uluslararası proletaryanın önderliğinde, özgürlüğünü mutlaka kazanacaktır!


19 Temmuz 2022, Avrupa gazetesi

Yorumlar

Popüler Yayınlar