Gündem seçim...

Türkiye' yi seçim heyecanı sarmaya başladı... Yakında cumhurbaşkanlığı seçimi için Türkiye halkı sandığa gidecek. Bizi ilgilendirir mi?... Bizi yöneten Ankara olduğuna göre ilgilendirir.


20 yıllık AKP iktidarı Türkiye'yi tam bir çöküntüye sürükledi. Ülke sadece iktisadi ve sosyal olarak çökmedi. Son yaşanan büyük depremle fiziksel olarak da çöktü...
 

Depremin yarattığı büyük hasar ve felaketin bir numaralı sorumlusunun da AKP hükümetleri olduğunda neredeyse herkes hemfikir!


Bu kötü gidişat kitleleri ayaklanmaya yöneltebilir... O halde ülkeye yeni bir ayar gerek. Ayarı kim verecek?... Kim olacak; RTE' yi iktidara getirenler! Yani Anglo-Amerikan emperyalizmi... Belli ki onlara da gına gelmiş AKP yönetimlerinden!
 

Peki AKP ve RTE'nin yerine kim gelecek?...

"NATO, ulusal güvenliğimiz açısından sağladığı caydırıcılık bakımından kritik önem taşımaktadır.  NATO bünyesindeki katkılarımızı, rasyonel bir zeminde ve ulusal çıkarlarımızı gözeterek sürdüreceğiz" diyenlerin geleceği görülüyor.

Bunlar kimler?... Millet İttifakı! Altılı Masa. Bana 1975 ve1977 yıllarında Türkiye' de sağ partilerin oluşturduğu milliyetçi cephe koalisyonunu anımsatıyorlar...

Peki bunların Kıbrıs politikasında bizim için olumlu olan en küçük bir değişiklik var mı?...


Bunlar Kıbrıs konusunda AKP'den de daha kötü! 

"Maraş'ın niye sadece sahilini açtınız, tamamını açın" diye eleştiriyorlar AKP'yi...


Peki AKP ve RTE gitmeli mi?... Gitmeli. Ama yerine bunlar mı gelmeli?... Türkiye'nin, Türkiye halkının başka seçeneği yok mu?... Elbette vardır!


Türkiye halkının çıkarlarını koruyup geliştirmeyi amaçlayan uzun ve kısa vadeli programları olan anti-emperyalist bir sol güç birliği, seçenek olarak oluşturulamaz mı?...


Çok şey mi istiyorum?... İstemeden hiçbir şey elde edilemiyor! Hedef koyup istemeliyiz.


Halk düşmanlarının bir kesimini başımızdan def ederken yerine bir başkasını getirmek başarı sayılabilir mi?...


Önümüzdeki günlerde bu sorulara yanıt arayacağız!











Yorumlar

Popüler Yayınlar