Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki Bireysel Hakları (5)

Ortak Vatan, Birleşik ve Demokratik Kıbrıs Mücadelemiz

Kıbrıs Rum liderliği, binbir uyduruk ve yasa dışı uygulamayla, Kıbrıslı Türklerin cumhuriyetin komple vatandaşları olarak yaşamasına engel olmaktadır. Halbuki Kıbrıslı Rum egemenler, işbirlikçilik yerine yurtsever bir tavır takınabilse, ülkemiz üzerinde dönen Anglo-Amerikan dolaplarına çomak sokabilirdi. Ama onların politikaları, ne yazık ki kendi işbirlikçi karakterlerine uygun olarak, adanın bölünmüşlüğünü ve mevcut statükoyu korumaya yöneliktir... Özünde Kıbrıs Rum burjuvazisi de ayrılıkçıdır. Bu nedenle Kıbrıslı Türklerin cumhuriyet anayasası altında belirlenmiş olan bireysel haklarına saygı göstermiyorlar. Kıbrıslı Türklerin, ne vatandaşlık haklarını, ne mülkiyet haklarını, ne de adli konulardaki haklarını kullanmalarına müsaade ediyorlar... Kıbrıslı Türkleri cumhuriyetin ikinci sınıf vatandaşları haline sokarak Ankara'nın kucağına itiyorlar.
 

Kıbrıslı Rum egemenlerin amacı Kıbrıslı Türklerin cumhuriyetin vatandaşlık haklarından yararlanmasını engellemekse, ellerinde daha kolay kullanabilecekleri yasal bir koz vardır. Binbir sahte mazaretin ardına saklanıp rezil olmalarına gerek yok!

Bize vatandaşlık haklarımızı vermemek için mecburi askerlik hizmetimizi yapmadığımızı ileri sürebilirler... Ama bunu bugüne dek hiç dillendirmediler. Çünkü aslında biz de Kıbrıs’ta askerlik hizmeti yapmaktayız. Hem de özünde aynı orduda!

Kıbrıs'ın güneyindeki ve kuzeyindeki yerel askeri güçler Rumlara ve Türklere mi aittir sanki? İki tarafta da NATO’dan emir alan, Yunan ve Türk komutanları tarafından sevk ve idare edilen ordular vardır. Bu nedenle, Rum liderliğinin Kıbrıslı Türkleri devletin zorunlu askerlik hizmetinden muaf tutması bizim için hiç de sürpriz değildir.

Kıbrıs Cumhuriyeti'ni yönetenlerin bu ırkçı ve şoven milliyetçi politikaları, adadaki iki toplumu birbirinden ayrı tutmaya, düşmanlıkları canlı tutmaya ve statükoyu korumaya yönelik bilinçli politikalardır.

Kıbrıs'ın iki tarafındaki emekçilerin bu ırkçı şoven politikalara karşı ortak vatan, birleşik ve demokratik Kıbrıs mücadelesi içerisinde birlikte mücadele etmesinden başka çaremiz yoktur.

Adanın her iki tarafındaki ırkçı ve şoven yönetimlerin ve onların arkasındaki emperyalist güçlerin barışı getirmeye niyeti yoktur.

Barış ancak emekçi Kıbrıs halkının ortak örgütlü mücadelesiyle sağlanabilir!

Yorumlar

Popüler Yayınlar