Seçimler ve Solda Güç Birliği... (1) Kıbrıs Sosyalist Partisi ve Seçimler

Kıbrıs Sosyalist Partisi, 23 Ocak 2022 tarihinde Kıbrıs'ın kuzeyinde gerçekleşecek olan genel seçime maalesef katılamayacaktır. Seçimlere katılmayışımız, seçim sürecine karşı olmamızdan veya seçimleri boykot eden bir tavır içinde olmamızdan kaynaklanmamaktadır.

Tam tersine; Kıbrıs ve uluslararası işçi sınıfının ve emekçi halkların çıkarlarını savunan ve koruyan parti politikalarımızın Kıbrıs işçi sınıfına ve emekçi halkına tanıtılması açısından, partimiz seçimleri önemli bir mücadele platformu olarak değerlendirmektedir.

Ortak vatanın ve halkın yeniden birleşmesinde, ülkemizin emperyalist sistemden koparak birleşik, özgür, bağımsız, demokratik ve barış içinde bir ülke haline gelmesinde Kıbrıs halkının belirleyici bir aktör olarak siyaset sahnesine çıkmasının şart olduğu artık tarihsel olarak kanıtlanmıştır. KSP bunu gerçekleştirmek için her türlü platformda siyasi mücadelesini sürdürme kararlılığındadır.

KKTC parlamentosu Kuzey Kıbrıs’ta TC’nin yönetimindeki işgal rejiminin bir organıdır. Bu parlamentonun niteliğini teşhir etmek, ondan kaçarak değil tam tersine onun üzerine giderek mümkündür. Bizzat bu zemin kullanılarak bu parlamentonun bir işe yaramadığını halkımıza göstermek ve kanıtlamak mümkündür... Ancak bugüne kadar bu parlamentoda yer alan partiler ve üyeleri, ister hükümette olsun ister muhalefette, bunu yapmamışlar; tam tersine, halkımızı aldatmak, kandırmak ve işgal rejimini koruyarak halkın gözünde meşrulaştırmak için, ülkemizin ve halkımızın bölünmüş yapısını kalıcılaştırmak için her şeyi yapmış ve yapmaktadırlar.

Onlar; işçi, emekçi, memur, üretici, dar gelirli vatandaşlarımızın rejimin sahipleri tarafından acımasızca sömürülmesi için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Çevrenin tahrip edilmesi, ormanların, deniz kıyılarının, dağların yağmalanması, kısaca ülkenin açgözlü burjuvalar tarafından yağmalanması için ellerinden geleni yapmaktadırlar... KSP bu gerçekleri göstermek ve bu parlamentonun halkın sorunlarını çözemeyeceğini kanıtlamak için seçimleri kullanma kararlılığındadır.

Kuzey Kıbrıs’ta yer alacak olan seçimlere katılamayışımızın temel iki nedeni, mali kaynaklarımızın ve kadrolarımızın sayısal yetersizliğidir. İşçi ve emekçi kitleler, kendi siyasetlerini savunan, kapitalist sömürüye karşı işçi ve emekçi sınıfların kurtuluş mücadelesini veren Kıbrıs Sosyalist Partisi'ne sahip çıktıkları , KSP’ye katıldıkları oranda KSP bu olumsuzlukları aşacaktır...

 

11 Aralık 2021, Avrupa gazetesi



Yorumlar

Popüler Yayınlar