23 Ocak seçimlerinin düşündürdükleri (2)

Önümüzde bir tek seçenek vardır: Bilinç seviyesi ne kadar geride olursa olsun işçi sınıfına güvenmek. Geleceğin belirleyicisi olarak işçi sınıfının devrimci karakterini anlamak ve kabul etmek! Etnik kökeni ne olursa olsun Kıbrıs topraklarında yaşayan tüm milliyetlerden işçilerin çıkarlarının bir olduğunu onlara anlatmak, her sıkıntılarında onların yanında yer alarak yaşam kalitelerini yükseltmek, ekonomik ve demokratik haklarını elde etmeleri için mücadele etmek. Daha fazla ve doğrudan demokrasi talep ederek, hem ülke yönetiminde, hem de iş yerlerinin yönetiminde şeffaflaşma ve demokratikleşme elde etmek. Böylece, burjuvazinin yalanlarının işçiler tarafından görülüp anlaşılmasını sağlayarak işçileri burjuvazinin etkisinden kurtarmak için mücadele etmek. Güç birliği gerçekleştireceksek, bunu işçi sınıfının kurtuluşu ve emperyalist kapitalist sistemin yıkılması için yapmalıyız.

Bu mücadelenin başarısı için, başta Güney Kıbrıs, Türkiye ve Yunanistan olmak üzere, tüm bölge halkları ve işçi sınıflarının destek ve dayanışmasını elde etmek için de mücadele etmeliyiz.

Bizi emperyalist kapitalist sistemden koparacak olan uluslararası anti-emperyalist birleşik cephenin oluşturulması için mücadele etmeliyiz.

Bu arada yeri gelmişken AKEL’in tavrına da değinmek isterim... Kıbrıs Komünist Partisi’nin mirasını hovardaca harcayan AKEL, adamıza emperyalizmin dayattığı statükonun koruyuculuğunu yapmaktadır. AKEL’in Kıbrıs'ın kuzeyinde kendisine en yakın müttefik olarak gördüğü ve barıştan yana olduğunu varsaydığı partinin CTP olması statükoculuğunun en açık kanıtlarından biridir. Çünkü CTP, Kıbrıs'ın bağımsızlığından ve barıştan yana bir parti değildir... İşgali onaylayan ve işgalcilerle iş birliği yapan bir partidir... AKEL ve CTP tabanlarında emeğe ve sosyalizme sempati duyan geniş bir taraftar kitlesi vardır. Bu partiler, kitleleri devrimci mücadeleden saptırmakta ve mücadeleyi köreltmektedir.

Ülkemiz işçilerini burjuvazinin etkisinden kurtarmak için mücadele etmemiz, aynı zamanda onları AKEL ve CTP’nin etkisinden kurtarmamız, statükonun bu iki önemli partisinin yörüngesinden koparmamız demektir!


29 Ocak 2022, Avrupa gazetesi

Yorumlar

Popüler Yayınlar