Direnişe oy ver!

23 Ocak 2022 seçimlerine katılan Kuzey Kıbrıs’ın burjuva partilerinin manifestoları, seçim vaatleriyle dolu! Burjuva partiler ülkemizdeki somut koşulları hiçe sayarak halkımıza olmayacak vaatlerde bulunuyor... Palavranın bini bir para! Oysa halkımız 23 Ocak seçimlerinde palavralara göre değil, ülkemizin gerçeklerine göre karar vermelidir.

Bu seçimlerde geçmiş yıllardakinden farklı olarak Kıbrıs sorununa ilişkin fikir beyan eden yok! Çünkü Kıbrıs sorununun çözümü Ankara'ya havale edildi! O konuda irade Ankara'da! Burjuva partilerin hiçbirinin, Ankara'nın söylediklerinin dışında söyleyecek bir sözü yok! Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğündeki ana unsur olan "garantiler" konusunda, burjuva partiler Türkiye'nin garantiler gibi haksız ve yanlış bir uygulamada ısrarlı olmasına itiraz etmiyorlar. Hepsi de garantilerin devamından yana! Toplumun iradesini Ankara'ya teslim edenler şimdi de çıkmış "eşit egemenlik" diyerek palavra sıkıyor!

Vaatlerin başında Kuzey Kıbrıs’ta değişim sözü var! Neredeyse tüm burjuva partiler Kuzey Kıbrıs’ın siyasi yapısını değiştireceklerini iddia ediyor. Bunların değişim dediği, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs için yaptığı yeni planlardır... Türkiye Kuzey Kıbrıs’ı sömürge statüsünde elinde tutmaya devam edebilmek ve Kıbrıslı Türklerin asimilasyon sürecini hızlandırmak için yeni planlar yapmaktadır...
Ülkemizin tüm burjuva partileri, seçimlere girmeden önce Türkiye’nin bu konudaki telkinlerine onay vererek biat etmiş durumdadır... Buna rağmen burjuva partiler bize seçimlerden sonra "daha fazla demokrasi, daha fazla adalet, daha fazla eşitlik, daha fazla insan hakları, daha fazla özgürlük" vaat etmekte, "dışa bağımlılığı azaltmaktan" bahsetmektedir! Bu palavralara karnımız tok!
 

Burjuva partiler ikinci olarak ekonomik kalkınma ve reformlardan söz etmektedir. Kimisi "yaptık, yine yaparız" derken, kimisi de Türkiye’nin hali hazırda Kıbrıs’ın bağımlılığını pekiştirmek için hazırlamış olduğu bazı endüstriyel ve tarımsal projeleri kendi projesiymiş gibi yutturma gayreti içinde girdi.


Peki vatandaş bu burjuva partilerine sormaz mı?...

1. Siz kendi mali politikalarınızı kontrol edecek yetkiye sahip misiniz?... Merkez bankanızın kontrolü sizde mi?...

2. Para birimi olarak TL'ye bağımlıyken, TL’nin sürekli devalüe edilmesinden kaynaklanan gelir kaybını nasıl önleyeceksiniz?...

3. Siz Kıbrıs’ın kuzeyine egemen misiniz?... Egemenseniz nüfusumuzun kaç olduğunu biliyor musunuz?... Nüfusunuzu bile bilmeden vaat ettiğiniz ekonomik planlamaları nasıl gerçekleştireceksiniz?... Eğitim ve sağlıkta vaat ettiğiniz reformları neye göre gerçekleştireceksiniz?...

Üçüncü olarak da "dinamik ve gerçekçi dış politika" vaadleri öne çıkıyor... Palavra!

Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkemize karşı savaş ilanı 1974’ten beri TBMM’de duruken, topraklarımız işgal altındayken, KKTC denen alt yönetim 48 yıldır üst koordinasyon kurulu tarafından yönetilirken, geçici 10. madde tepemizde dururken, dış politikada nasıl bağımsız olunacağını burjuva partilerin hiçbiri izah etmiyor...

Bu işler sadece lafla olmaz!... Lafla peynir gemisi yürümez.

Değerli emekçiler...Ülkemizin sömürgeleştirilmesini ve halkımızın asimile edilmesini sineye çekmiş, kabullenmiş ve Ankara’nın emir ve taleplerine uyumlu politikalarla karşımıza çıkan burjuva partilerin palavralarına kanmayalım! Yalan vaadlere aldanmayalım! Özgür irademize sahip çıkalım! Asimilasyona hayır diyelim!

Bağımsızlık Yolu'na verilecek her oy, Anglo-Amerikan emperyalistleriyle onların Ankara ve Kıbrıs’taki iş birlikçilerine karşı direnişinin sembolü olacaktır.

Yaşasın egemen Kıbrıs halkı ve bağımsız, birleşik Kıbrıs!


22 Ocak 2022, Avrupa gazetesi

Yorumlar

Popüler Yayınlar