Kahrolsun savaş propagandası yapan barbarlar!

İnsanların üzerine bombalar yağdırmak, halkları öldürmek, insanları patlayıcılarla paramparça etmek, kafalarını ve organlarını kesmek, tanınmaz hale gelecek şekilde yakmak uygar bir davranış mı?... Kitleleri otomatik silahlarla imha etmek, Nazilerin yaptığı gibi topluca katletmek uygar bir davranış mı?...

Savaş denen olgu uygar bir davranış değildir!

Ve tüm bu barbarlıklar bugün bize 
dünyayı yönetenler tarafından empoze edilmektedir. Bu barbarlıkları gerçekleştirenler ve onların işbirlikçileri, NATO toplantılarında “We are the world” (biz dünyayız) şarkısını söyleyenlerdir... Onların yönetim hukuku teröre ve kitle katliamına dayanır.

Bu savaşa ve tüm barbarlığa karşı mücadele edecek tek bir güç vardır... O da çalışan halk, dünya proletaryası ve onların komünist önderleridir. Sadece komünistler ve çalışan halk, kendi ahlak ve yasaları ile savaşa ve savaş propagandalarına son verebilir...

Sadece komünistler ve çalışan halk “savaş propagandası yapmanın insanlığa karşı bir suç” teşkil ettiğini deklare edecek ahlaka sahiptir... Sadece komünistler ve çalışan halk tarafından yönetilen devletler savaşla ilgili bu ahlaki yaklaşımı devletlerin hukuk düzenine dönüştürebilir.

Hiçbir ulus ve hiçbir ülke, hiçbir komünist kesim ve işçi sınıfının hiçbir kesimi, proletaryanın hiçbir kesimi bu barbarlık tehdidini tek başına durduramayacaktır. Zengin ve güçlü ulus ve ülkelerin komünist ve işçileri kendi rollerini bilmeli ve görevlerini buna göre yerine getirmelidir!

Barbarların yönetiminin devam ettiği kosullarda, işçi sınıfının iktidarını gündemine almayan barış konuşmaları ve barış çabaları, barışa değil savaşa ve savaş propagandasına hizmet eder!

Kendi milleti ve kendi ülkesi (komünist bilinç açısından) ne kadar geri kalmış durumda olursa olsun, eğer bir parti kendi programında şu veya bu mazaretle emperyalizmden derhal kopmayı, emperyalist zinciri derhal kırmayı deklere etmezse, kendi ulusu ve ülkesinin haini olur...

Dünyanin tüm işçi ve emekçilerinin bu barbarlığa karşı ve ona son vermek için birleşmesi şarttır!

Finans oligarklarının, burjuva ve feodal barbarların yönettiği rejimleri, barış ve medeniyeti dayatacak işçilerin rejimiyle değiştirmeliyiz!

Kahrosun savaş çıkaranlar!

Kahrolsun savaş propagandası yapan barbarlar!


22 Şubat 2022, Avrupa gazetesi





Yorumlar

Popüler Yayınlar