Girne'de neden Osman Zorba?...

Biz KSP olarak kararları halkın vereceği yeni bir demokratik rejim, doğrudan demokratik bir rejimle yerel yönetimleri devralmaya talibiz... Yerelden başlayarak, ülkenin genel yönetiminde de doğrudan demokrasinin tesisi için mücadele edeceğiz.

İşçilerin, memurların, aydınların, gençlerin ve ev kadınlarının, sadece seçimden seçime değil, her zaman doğrudan söz ve karar hakkı olacağı yerel yönetimleri ve genel ülke yönetimini elde etmek için yola çıktık; Girne belediye başkanlığına aday olduk!

Günümüzün teknolojik olanakları, yerel yönetimlerde, ve hatta gerek ülke, gerekse de dünya çapında doğrudan demokrasiye geçişi mümkün kılmaktadır.

Modern teknolojinin, yani internetin ve bilgisayar sistemlerinin tüm olanaklarını sonuna kadar kullanarak, sorumluluğumuz altındaki yerel yönetim bölgesinin her yerinde bilgisayar alt yapısını genişleteceğiz. Okullarda ve kamuya açık tüm alanlarda yaygın bilgisayar ağları oluşturacak, var olan tüm medya, gazete, radyo ve tv kanallarından yaygın bir şekilde yararlanarak herkesin anında bilgilenmesini sağlayacağız. Herkesin oyuna anında baş vuraracağız. Halkın sorunlara sahip çıkmasını, sorunları tartışmasını ve topluca karar üretmesini sağlayacağız. 

 
Sadece Girne’de değil, ülkenin her yanında belediye hizmetlerinde bir türlü çözülemeyen sorun ve eksiklikler, her seçim döneminde ise “yapacağız, çözeceğiz” şeklinde vaatler söz konusudur. Partimiz yerel seçimlerde "kentini yönetmeyen ülkesini de yönetemez" şiarını benimsemektedir. Yerel yönetim, şimdiye kadar tüm belediye başkanlarının ve şu andaki başkan adaylarının temcit pilavı gibi önümüze sürdüğü park bahçe işleri, temizlik faaliyetleri, kaldırım inşaatı veya yol asfaltlama türünden faaliyetler değildir... Yerel yönetime talip olmak, kimilerinin modern deyimlerle süsleyerek yutturmaya çalıştığı gibi “misyon ve vizyon” meselesinden ibaret değildir. Yerel yönetime talip olmak, “o beceriksizdir yapamadı, ben becerikliyim yaparım” türünden kişisel bir propaganda faaliyeti hiç değildir...

Yerel yönetim, adı üstünde belli bir bölgede yaşayan halkın o bölgenin sorunlarına çözüm bulmakta doğrudan müdahil olmasıdır. Yerel yönetim birilerine telefon açarak kendi bölgesel sorununu çözdürmek değil, yaşadığı kenti sahiplenmek, sorunlara halkın doğrudan çözümler üretmesi ve katkıda bulunmasıdır...

Partimiz, kentlerin daha yaşanır, kaliteli ve insani hale getirilmesi için, kent sorunlarının eğreti ve günü kurtarır geçici önlemlerle çözümlenir gibi yapılması değil, bu sorunların kökenine inilerek yok edilmesi için, bilimsel çalışmalar, analizler ve teşhisler üzerinden halka muhtelif çözüm önerileri sunacak, halkın yerel yönetime doğrudan katılmasını sağlayacaktır.


Burjuva politikacıların “halkın sorunlarını çözen tek adam, kenti kurtaracak şövalye” propagandasının işe yaramadığı, uzun yılların tecrübeleriyle sabittir.

Aynı kentte yaşayan bir işçinin mahallesi ile lüks konutlarda yaşayan burjuva takımının sorunlarının çözümünde, öncelliğin her zaman kime verildiğini görmemek için kör olmak gerekir! Her gelen başkanın binbir türlü vaadinin nasıl iflas ettiğini görmemek için kör olmak gerekir. Her gelen “yönetimin” birilerine avantaj sağlamak için nasıl çırpındığını; yoksul, emekçi ve işçi kesimlerin tamamen dışlandığını görmemek için kör olmak gerekir...

Ülkenin bağımsız olmaması, emek sömürüsüne dayalı bir sistemin hakimiyeti, halkın değil, zengin takımının sorunlarının çözülüp, onları daha da zengin etmek için gerekli politikaların devreye girmesine yol açmaktadır.

Partimiz, en geniş işçi ve emekçi kesimlerin kendi hak ve özgürlüklerini geliştirmek, ilerletmek ve sahiplenilmesini sağlamak için, “kentini yönetmeyen ülkesini de yönetemez” demektedir.

Kıbrıs’ın her milletten işçileri, emekçileri, devrimcileri ve yurtseverleri, Kıbrıs Sosyalist Partisi, Girne belediyesini yönetmeye taliptir. Partimiz, işçi ve emekçilerin daha yaşanır bir kente sahip olması için, onların örgütlenip sınıf çıkarları temelinde sadece Girne'nin değil, ülkenin geneline dair parti politikalarının, devrimci siyasetin, bağımsızlığın ve özgürlüğün sahiplenilmesi için Girne Belediyesi'ni yönetmeye taliptir. Eğer siz isterseniz, iradenizi ortaya koyarsanız bunu başaracak gücümüz vardır...

 

24 Aralık 2022, Avrupa gazetesi

Yorumlar

Popüler Yayınlar