Yeni yılda barış içinde ve aydınlık günlerin özlemiyle...

Bugün 2022’nin son günü... Yeni bir yıla giriyoruz.

Yeni yıl, yeni umutlar, yeni dilekler ve kutlamalarla geliyor.

Böyle bir günde karamsar olmayan, içimizi karartmayacak düşünceler paylaşmak isterim...

Fakat kapitalist emperyalist sistem, varlığı ve dünya halklarına yaşattıklarıyla içimizi karartmaya devam ediyor...

Dünya halkları bir yandan yeni yılı yemeli içmeli partiler ve eğlencelerle karşılamaya hazırlanırken, dünyanın birçok yerinde emperyalist savaşlar sürmekte, genç insanlar egemenlerin azami kar hırsı uğruna haksız savaşlarda katledilmekte, Afrika kıtasında milyonlar açlıktan ölmekte, başta uzak Asya, Latin Amerika ve Afrika ülkeleri olmak üzere dünyanın her tarafında ücretli kölelik devam etmektedir...

Dünyanın pek çok yerinde çevre katliamları sürmekte, dağlar oyulmakta, akarsular ve denizler kirletilmekte, hayvan türleri yok edilmektedir...

21.  yüzyılın ilk çeyreğini tamamlamaya yaklaştığımız bu sıralarda, dünya halkları hala daha salgın hastalıkların pençesinde, temel sağlık hizmetlerinden yoksun bir şekilde yaşama tutunma savaşı vermektedir.

Kapitalist emperyalist sistemin ağır bir kriz içinde yuvarlandığı günümüz koşullarında, daha yaşanabilir, daha iyi, veya daha demokratik bir kapitalizm ümit etmek gerçekleşmeyecek bir hayaldir...

2008 yılında yaşanan krizle birlikte, sadece "neo-liberal" kapitalist ekonomi politik değil, bizzat kapitalizmin kendisi toplumsal bir sistem olarak iflas etmiş durumdadır... Bu durum karşısında emperyalist sermaye yeni arayışlara girmiş ve emeğe yönelik yeni saldırılar içeren bir dizi uygulamayı hayata geçirmeye çalışmaktadır. Bunların başında da silahlanma yarışı, savaş kışkırtıcılığı ve haksız emperyalist savaşlar gelmektedir.

Bu koşullarda yeni yıl için en güzel dilek ve temennilerimiz, uluslararası işçi sınıfının, emekçi yığınların örgütlenmesi, halk kitlelerinin politize olması ve dünya çapında barışın elde etme mücadelesinin başarısı için ayağa kalkmasıdır.

Yeni yılda, uluslararası proletaryanın, uzun süren bir siyasi ve ideolojik geri çekilme dönemini geride bırakarak, emperyalist kapitalist toplumsal düzeni yıkmasının nesnel olarak mümkün hale gelmesini ve bu hedefi başarabilmemizi sağlayacak kitlesel uyanışın gerçekleşmesini diliyorum.

Avrupa gazetesi okuyucularına sağlıklı, mutlu, barış içinde, aydınlık ve güzel bir yeni yıl diliyorum...

Yeni yılda, işçi ve emekçi kitlelerimize, ilerici ve devrimci aydınlarımıza, ülkemizin ve halkımızın yeniden birleştirilmesi, ülkemizde ve tüm dünyada istikrarlı ve kalıcı barışın sağlanması, insanlığın temel ihtiyaçlarını esas alan, adil ve barışçı bir toplumsal düzen, sosyalist, komünist bir dünya düzeninin kurulması yolunda bitmek tükenmek bilmeyen bir mücadele azmi temenni ediyorum.

Yeni yılınız kutlu olsun!

 

31 Aralık 2022, Avrupa gazetesi

Yorumlar

Popüler Yayınlar