Kazanan yine Ankara!

Bir yerel seçimi daha geride bıraktık... Bu makale yazılırken henüz sonuçların tamamı açıklanmış değildi; ama belediye başkanlıkları belirlenmiş durumdaydı.

Bu seçime biz de Girne'den belediye başkanı olarak Osman Zorba yoldaşımızı aday göstererek girdik.

Seçime girerken ne demiştik?... Ülkesini yönetemeyen, kentini de yönetemez!

Adayımız Girne'den sadece 70 oy alabildi...

Bu sonuç, bir yandan halkımıza vermeye çalıştığımız mesajın ulaşmadığını, ya da bizim ulaştıramadığımızı gösteriyor. Öte yandan da Kıbrıs'ın kuzeyinde yaşayan geniş küçük burjuva kesimlerin demokratikleşmeye karşı duyarsızlığının, hala kaybedecek şeyleri olduğu için sömürgecileriyle açıkça çatışmaya girmekten kaçındıklarının bir göstergesidir.

Sosyal medya üzerinden her gün Kıbrıs milliyetçiliği yapanlar, ülkemizde bulunan başta Türkiyeli işçiler olmak üzere tüm yabancı işçilerin ve emekçilerin varlığından rahatsızlık duyduğunu belirtenler, toplumsal varlıklarını tehdit eden gerçek düşmanlarıyla mücadele etmek yerine, her seçimde onunla uzlaşmayı tercih etmektedirler...

Kıbrıs Türk burjuva ve küçük burjuva sınıflarının, ekonomik ve dolayısıyla siyasal açıdan, aslında iki arada bir derede kaldığını da vurgulamalıyız. Bir yandan TC burjuvazisinin onları gün be gün yok etmesine karşı çıkma ihtiyacı duymakta, diğer yandan da TC’siz var olamayacaklarının farkında olarak, deyim yerindeyse ne halt edeceklerini bilemez durumdadırlar... Ülkenin ana sorunu, yani egemenlik ve işgale son verilmesi konusunda tek laf etmeyen, TC’yi ürkütmeden icazet alma kaygısıyla hareket eden işbirlikçi sol, bu sonucun alınmasında önemli rol oynamıştır.

Oluşan tabloya iyi bakın; kim kazandı, kim kaybetti? TC mi kaybetti, yoksa TC'nin eşit egemenlik masallarına dayalı ayrılıkçı politikaları mı?

Bazı yorumcular seçim sonuçlarının  lider olarak
sağda Hüseyin Amcaoğlu’nu, solda da Mehmet Harmancı’yı işaret ettiğini yazdılar! Hem de toplum lideri olarak!

Doğrusu şaşırmadım... Ama geçtiğimiz yıl ve bu yıl içinde yaşananlar, ülkemizde parti başkanlarına kadar her şeyi TC’nin belirlediğini, toplum lideri olacak kişilerin de TC tarafından ve yine onun onayıyla belirlendiğini göstermiştir.

TC’nin Kuzey Kıbrıs'ta ihtiyaca göre kullanılmak üzere hem sağdan hem de "sol"dan liderlere ihtiyacı olduğu da bir gerçektir... UBP’den seçeceği liderlerle eşit egemen iki devletçilik politikası, CTP veya TDP’den seçecekleri ile de iki bölgeli, iki toplumlu ve toplumların siyasal eşitliğine dayalı federasyon politikası, TC'nin elinin altında bulundurmak istediği seçeneklerdir.

Oy oranı yüzde 30'ların üstüne çıkmayan CTP’nin Mağusa belediyesini kazanması, oy oranı meclise girmesine bile yetmeyen TDP’nin Lefkoşa belediyesini yüzde elli ile kazanması, ve UBP’nin de Gönyeli’yi yüzde 65’lik bir oranla kazanması hiç de mantıklı sonuçlar olarak görünmüyor... Bu sonuçlar kazanan adayların kişilikleriyle de açıklanamayacak sonuçlardır!

Bize göre kazanan sömürgeci TC rejimi oldu...

25 Aralık yerel seçimlerinin sonuçlarını değerlendirmeye, sonraki günlerde tüm sonuçlar yayınlanınca daha ayrıntılı olarak inceleyeceğiz.

Girne’de Osman Zorba'nın şahsında partimize verilen her oy bizim için çok değerlidir... Doğru yolda yürümeye ve mücadeleye devam edeceğiz!

 

27 Aralık 2022, Avrupa gazetesi



Yorumlar

Popüler Yayınlar