1 Mayıs'a doğru dünyada durum... (2)

Günümüzde 1 Mayıs'ı yine barbarlık şartlarında kutluyoruz... Bu barbarlığa son vermenin yolu ise proleter enternasyonalizminden geçer!


Emperyalist güçlerin yerli işbirlikçileriyle birlikte ülkemizde yaratmış oldukları statüko, çözümsüzlük ve ateşkes durumu hala sürmektedir... İhtiyaç duyduğumuz barışı elde etmekten çok uzağız...
Kıbrıs sorununa taraf olan emperyalist güçlerin, bu sorunu çözmeye niyeti yoktur. Onların sorunu çözebilecek bir vizyon oluşturabilecek yeteneği de yoktur... Barışı sağlamak hiçbirinin işine gelmiyor. Emperyalist büyük güçlerin hegemonyası altındaki Birleşmiş Milletler çerçevesinde de barışın elde edilemeyeceği artık iyice anlaşılmıştır... Ülkemizde çözüm ve barış sadece, halkımızın emperyalizme karşı güç birliği ve dayanışma içinde yürüteceği anti-emperyalist kurtuluş mücadelesinin zaferiyle mümkündür!


İşçiler, emekçiler ve ezilen dünya halkları, toplumsal özgürlük olmadan bireysel özgürlüğün de olamayacağını kendi yaşam pratikleri içinde görüyorlar. Toplumsal özgürlüğün de, bireysel özgürlüğün de sosyalizmle geleceğini anlıyorlar! 


Sosyalist toplumsal örgütlenmenin önündeki engel emperyalist barbarlık düzenidir... Bugünkü barbarlığın anavatanları da, ABD, Britanya, Fransa, Almanya, İtalya, Avusturya, Japonya, Kanada, Avusturalya, Yeni Zelanda, Hindistan, ve onlara uymak için her şeyi yapmaya hazır olan Rusya ve Çin’dir...


Emperyalist barbarlığı durdurmanın en hızlı yolu, tüm ülkelerde işçi sınıfının, onları yönetmekte ve dünya barbarlığını ABD önderliğinde örgütlemekte olan bu ülkelerdeki yönetici barbarları devirmesi, iktidarı ele geçirmesi ve en ilerisinden en gerisine tüm dünya uluslarının ve ülkelerinin yardımına gelmesidir. 


Bağımlı, sömürge ve yarı sömürge ülkelerin işçi sınıfları ve emekçi halk kitleleri de, kendi ülkelerindeki barbarları devirmek ve iktidarı ele geçirmek için yürüttükleri çalışmayı, emperyalist ülkelerin işçi sınıflarının iktidar mücadelesine sıkı sıkıya bağlı olarak ele almalıdır...


Günümüzde, işçilerin enternasyonalizmi, tüm dünya işçilerinin önderliğinde örgütlenecek olan tüm ulusların ve ülkelerin barbarlığa karşı birliği, komünizm için birliği temel hedefimiz olmalıdır! İçinde bulunduğumuz şartlarda, komünizmi en mükemmel şekliyle inşa etmek için teknolojik temel hazırdır.
Mevcut emperyalist kapitalist sistemin tek alternatifi komünizmdir...


Yaşasın işçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs!

 

29 Nisan 2023, Avrupa gazetesi

Yorumlar

Popüler Yayınlar