Cumhurbaşkanı ama değil!

Yaşamak en basit ve en değerli insan hakkıdır. Bu hakkı tehdit edenler kimin yaşamını tehdit ederlerse etsinler anında insanlık düşmanı olarak tutuklanmalı ve gerekli cezaya çarptırılmalıdır.

15-20 Temmuz 1974 olaylarının 46. yılında, sosyal medyada, KKTC’nin Cumhurbaşkanı ve Kıbrıs Cumhuriyeti Türk Toplumu lideri Sn. Akıncı'ya yönelik yoğun ölüm tehditlerinde bulunulduğuna tanık olduk.

Şahsım ve partim Kıbrıs Sosyalist Partisi adına, bu tehditleri kınadığımızı buradan açıkça beyan ediyorum.

Sayın Akıncı'nın yaşamını tehdit edenlerin bir gün bile dışarıda kalması insanlık suçudur!

Cumhurbaşkanı cumhurbaşkanıdır... Mesela Türkiye Cumhurbaşkanı'na ölüm tehdidinde bulunanlar anında tutuklanır. Öyle olmalı mı? Kesinlikle! Hem bir ülkenin cumhurbaşkanını ölümle tehdit edeceksin, hem de adın şanın bilinir halde etrafta dolaşacaksın! Olmaz böyle şey! Bizim cumhurbaşkanını açıktan tehdit ediyorlar ve de tehdit eden beyefendiler etrafta dolaşmaya devam ediyor... Ne tutuklama kararı çıkıyor ne de soruşturma! Ne KKTC'de bir kımıldama var ne de TC'de! Ne İngiltere’de, ne de Yunanistan'da! Kıbrıs Cumhuriyeti de istese en azından; "Bizim Türk toplumu liderimizi hangi cüretle tehdit ediyorsunuz?" deyip uluslararası tutuklama kararı çıkarabilir! Ya BM? O görüşmelerle adada barışı sağlayacak olan ve Kıbrıs sorununu çözecek olan BM?... Ama hiçbirinden tık yok!

Herhangi bir ülkede herhangi bir cumhurbaşkanını ölümle tehdit edenler anında tutuklanır. Fakat öyle bir devirdeyiz ki, adamlar Irak’a gidip cumhurbaşkanını idam ediyorlar. Libya'ya gidip cumhurbaşkanını sokak ortasında katlediyor, ardından da televizyonlarda “gittik gördük öldürdük, hah hah hah” diye dalgalarını geçiyorlar- Hillary Clinton!

Emperyalist ABD aynen böyle yapıyor! Uluslararası hukuku çöpe atıyor. Ülkelerin cumhurbaşkanlarını katlediyor.

Bir ülkenin cumhurbaşkanı iyi olmayabilir. Bu, o ülkenin halkını ilgilendiren bir konudur. Başka bir ülkenin buna müdahale etme hakkı yoktur; hele de yalandan mazaretlerin ardına sığınarak!

Ama KKTC’nin cumhurbaşkanı, bu ünvanı hak etmek adına yapması gerekeni yapamadığı için, cumhurbaşkanı değil, "toplum lideri"dir! Cumhurbaşkanı olmak için, biz garantörüz diyen İngiltere, Türkiye ve Yunanistan'a, ve onları garantör olarak kabul eden tüm ülkelerle BM’ye uluslararası hukuku hatırlatmalıdır. Ulusların haklarını ayaklar altına alan ülkeler ve kuruluşlara resti çekmek zorundadır.

Cumhurbaşkanına "Bunu yapmalısın yoksa cumhurbaşkanı falan olamazsın" dediğimizde, bize “Ne yani devrim mi yapalım?” diyor... Etrafındakilerin tümü de böyle diyor. Sadece KKTC'dekiler değil, KC’deki tüm “hükümetler” ve “muhalifler” de böyle bir duruş sergiliyor.

Sen cumhurbaşkanı olmak için yapılması gerekeni halkına anlat. Devrimse devrim! Yapamazsan da işte böyle cumhurbaşkanı olursun; “İlgili yerlere gerekli bildirimleri yaptık, ama bir işe yarar mı bilemiyorum” dersin! Çünkü güvenebileceğin ne polisin var, ne askerin, ne de hukukun! Ama hapishanen var. Hem yenisi de yapılıyor. Yarın oraya seni de tıkabileceklerini hiç aklına getirdin mi?

Tersine, sen de çevrendekiler de bunları gizliyorsunuz!

25 Temmuz 2020, Avrupa gazetesi

Yorumlar

Popüler Yayınlar