Bunca zamandır aklınız neredeydi?...

Kıbrıs sorununu sürdürmekte ve statükoyu koruyup güçlendirmekte ısrar eden iki taraf arasındaki it dalaşı devam ediyor... Bir taraf ayrı devlet istiyor, Maraş'ı açarım diyor, diğeri de ayrı devlet isteyenin pasaportlarını iptal ederim diyor!

Bu tür çekişmelerin Kıbrıs halkına ve Kıbrıs sorununun çözülmesine en küçük bir yararı yoktur. Bunlar sadece statükonun işine gelen sahte dalaşmalardır!

Makam sahibi bazı Kıbrıs Türk egemen sınıf mensuplarının pasaportları yasaklandı diye, Kuzey Kıbrıs’ın meclisindeki muhalefet protestolar yağdırıyor.

Kıbrıs Cumhuriyeti'ni oluşturan iki toplumun liderlikleri, birbirlerini karşılıklı olarak ırkçılıkla suçluyor. Gerçekte, ikisi de şovenist ve ırkçıdır. İkisi de emperyalist güçlerin işbirlikçisidir. Ülkemizin 1955 yılından bu yana yaşadığı tüm felaketlerde, bu şoven milliyetçi ve ırkçı liderliklerin sorumluluğu büyüktür.

Kıbrıs'ın kuzeyinde oluşturulan yasadışı rejimin meclisinde yer alan tüm partiler, sol geçinen muhalif partiler de dahil, şoven ve ırkçı Kıbrıs Türk liderliğinin bir parçasıdır.

Bu sözümona sol muhalefet, Rum toplumu liderliğinin, Tatar ve şürekasının pasaportlarını iptal etme kararı karşısında feveran ediyor!

Sevgili ‘sol’ muhalefet; Rum toplumu liderliğinin ırkçı, bölücü ve ayrılıkçı uygulamalarını ancak ucu egemenlere dokununca mı gördünüz? Adamlar yıllardır çocuklarımızın ve eşlerimizin vatandaşlık haklarını inkar ediyor! Dikkat edin, blöf yapmak için pasaportlarını iptal etmekten bahsetmiyorum! İnsanlarımızın vatandaşlık hakkını inkar ediyor ve onları vatansız yaşamaya mahkum ediyorlar. Vatansız olmak insan haklarına aykırıdır... Her insanın bir vatanı olması en doğal hakkıdır. Yıllardır, Kıbrıslı Türk çocuklar ve eşler arasında azımsanmayacak sayıda insan, şovenist Rum liderliği tarafından vatansızlığa mahkum edilmiştir. Bunca zaman
dır bu insanların vatandaşlık hakkına neden sahip çıkmadınız? Aklınız neredeydi?...
 

Tatar’ın pasaportundan çok daha önemli değil mi vatandaşlık hakları inkar edilen gençlerimizin geleceği? Bu çocuklar kimliksiz, pasaportsuz ne seyahat edebiliyor, ne eğitim olanaklarından yararlanabiliyor, ne de çalışma hayatına katılabiliyorlar. Bugüne kadar bu konuda hanginiz ne yaptınız?... Parmağınızı bile oynatmadınız. Çünkü insanlarımızın vatandaşlık haklarının inkar edilmesi sizin ayrılıkçı çizginize hizmet ediyordu. İşinize geliyordu... Bu yüzden kendi insanımıza sahip çıkmadınız! Ama Tatar’ın pasaportunun gailesini çekersiniz!
 

Barıştan ve ülkemizin yeniden birleştirilmesinden yana olan herkes, vatansız bırakılarak Türkiye'nin kucağına itilen insanlarımızın inkar edilen Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlıklarının derhal teslim edilmesi için mücadele etmelidir.
 

28 Ağustos 2021, Avrupa gazetesi

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar