CTP ve AKEL (3)

CTP ve AKEL’in ortak açıklamasında, “Nihai hedef, BM Güvenlik Konseyi'nin çözümle ilgili kararlarında belirtildiği şekilde, siyasi eşitlik temelinde, iki bölgeli, iki toplumlu federal çözüm için, Guterres çerçevesinde stratejik bir siyasi anlaşmaya varmak olmalıdır” denilmekte, ama taraflar, Guterres çerçevesi denen önerilere ilişkin aralarında hemfikir olmadıkları noktalar bulunduğunu halktan gizlemektedir. CTP ve AKEL, önce bize Guterres çerçevesinde tamamıyla hemfikir olup olmadıklarını açıklasınlar!

Yine ortak açıklamada, “İki parti günlük sorunları çözme yönünde çalışmaları desteklemektedir ve bu çalışmalar artırılmalıdır. Bu çerçevede, yeni geçiş noktalarının açılması, kültürel mirasımızın korunması, öğretmenler ve öğrenciler için ortak programlar gibi konularda teknik komitelerin rolünü önemli buluyoruz.” denmektedir. Bu çok muğlak bir ifadedir... "Bu çalışmaları önemli buluyoruz" demek ne demektir? Hemfikir misiniz değil misiniz?... Bu çalışmaları destekliyor musunuz, yoksa bu çalışmaların içinde hemfikir olmadıklarınız da var mı?

Bu konuda, AKEL lideri Stefanos Stefanu kendi açıklamasında “İki toplum arasında yakınlaşma gereksinimi dikkate alınarak CTP ve AKEL’in ortak çalışma grubu oluşturduğunu” söylerken, bu ortak çalışma grubunun hangi konularda çalışmalar yapacağına değinmedi.

Halbuki CTP lideri Erhürman, “daha fazla kapı açılması, kuzeyde karma evliliklerden doğan çocukların yurttaşlık hakları, Kıbrıslı Türklerin Doğrudan Ticaret Tüzüğü’yle ilgili meseleleri gibi birçok konuyu değerlendirmek için bu grubun oluşturulduğunu” söyledi.

Erhürman'ın, ortak bildiride yer almayan, Kıbrıslı Türklerin mustarip olduğu konuları kendi açıklamasına ekleyerek seçmenin sempatisini kazanmaya çalıştığı çok açık...

Akel lideri Stefanu da, her AKEL liderinin tipik tavrı olan Kıbrıslı Türklerle dostluk ve barış arayışlarının partisi görünümünü koruyarak kitle desteğini artırma peşinde...

AKEL ve CTP kitlelerle barış adına dalga geçe dursun, emperyalist güçler adayı daha da silahlandırmaya hazırlanıyor... ABD, Kıbrıs Cumhuriyeti'ne silah ambargosunu kaldırdığını bildirdi. Kıbrıs Rum egemenleri silahlarını modernleştirme kararlılığında... Buna karşın Türkiye de adadaki silah ve mühimmatı, mevcut silahları yetmezmiş gibi, artıracağını ilan etti!
 

Bu küçük toprak parçası üzerinde yaşayan halkın başına gelmedik kalmadı, ama belli ki çektiklerimiz yetmedi... Daha çekeceklerimiz var!
 

Halkımız kaderini bu sahte solun eline emanet etmeye devam ettiği sürece, çile çekmeye devam edeceğiz!

 

4 Ekim 2022, Avrupa gazetesi

Yorumlar

Popüler Yayınlar