Gözümüz aydın!

Ünal Üstel hükümeti bize yeni havayolu şirketi kuruyormuş... Bu hükümetin "Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı" Erhan Arıklı, kimsenin başaramadığını yağdan kıl çeker gibi başarmış görünüyor... Bize çok yakında milli hava yolumuzu kazandıracakmış! Mavi Girne Hava Yolları!...

İsmi de kıyak!

Bu müjdeli haberle birlikte, sayın bakanımız bir müjde daha patlattı bize! 15 Kasım'da Rusya'dan KKTC’ye direkt uçuşlar da başlıyormuş!

Bunun manası çok derin! Ambargo kırılıyor! Rusya KKTC’yi tanıyacak... Hem de 15 Kasım 2022’de! Yani KKTC'nin 39. kuruluş yıldönümünde!

Vallahi yakışır!... Madem Anastasiades AB'ye uyup Rusya’ya ambargo koydu, Rusya da Ukrayna'nın işgalinden yaklaşık yedi ay sonra, kontrolü altındaki dört bölgenin Rusya’ya katılması için referandum düzenleyeceğini duyurdu.

Doğudaki Donetsk ve Luhansk'ta yetkililer, oylamanın bu cuma günü başlayacağını söyledi. Referandumun 27 Eylül'e kadar devam edeceği kaydediliyor.

Güneydeki Herson ve Zaporijya’da da benzer bir referandum süreci planlanıyor.

Bu sürecin bir benzerini KKTC bundan 39 sene önce yaşamadı mı?... Nihayet şimdi Rusya'nın aklı başına geldi ve hatasını düzelterek KKTC’yi tanımaya karar verdi!

Müjde ki ne müjde!

Sayın Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanımız Arıklı, müthiş bir başarı hikayesine imza atmak üzere... Kendisinden önce görev yapan Türk ve KKTC hükümetlerinin başaramadığını, birkaç ay gibi kısa bir sürede başarmak üzere!

Hem milli hava yolu, hem de Rusya’dan direkt uçuş!...

Fakat bu arada Kıbrıs'taki Rus elçisi bir açıklama yapmış! Rusya'dan Kuzey Kıbrıs'a direkt uçuş yapılacağını yalanlamış!...

Al da bozdur!...

Kime inanalım acaba?... Arıklıya mı, Rus büyükelçisine mi?...

Tabii ki Arıklı'ya!... Rusya'nın sicili temiz değil! Bu Rus siyasiler sık sık yalan söyler...

Tabii bu arada sizin neler mırıldandığınızı da duyar gibiyim…

“İnananı da..!”

Haksız da değilsiniz doğrusu!

Bu peri masalına ben de inanmadım. Bu masalın perde gerisinden pis kokular geliyor!...

Neden derseniz, e "this is Cyprus b’annem"!

Ön sezilerim bana bunların tamamının palavra olduğunu söylüyor... Rusya bağlantılı bir tur operatörünün, Rusya’dan Kıbrıs'ın kuzeyine charter uçuşlarla turist taşıması mümkün... Ama Türkiye'de iniş yaparak! Yani uçuşlar direkt değil, Türkiye üzerinden gerçekleşecek.

Haa, tesadüf bu ya, yeni milli hava yolumuz Trabzon’a da uçacakmış!

Demek ki Rusya - Kuzey Kıbrıs "direkt" uçuşları Trabzon'a iniş yaparak mümkün olabilir!

Burnuma kötü kokular geliyor! Bu iş hiç de masum bir yatırım gibi gelmiyor bana...

Kıbrıs Türk Hava Yolları'nı batıranların, Arıklı'nın ulaştırma bakanı olmasından kısa bir süre sonra, 5 uçaklı milli bir hava yolu kuracağına inanmak çok güç geliyor bana!

Bu haberlerin ardından bakalım ne dolaplar dönecek! Kimler nemalanacak?

Görünüşe aldanmayalım!

Vaziyeti hiç de iyi görmüyorum... Burnuma pis kokular geliyor!

 

24 Eylül 2022, Avrupa gazetesi

Yorumlar

Popüler Yayınlar