"This is Cyprus..."

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun akaryakıt ihalesi, önce itirazlar nedeniyle ertelendi, sonra da itiraz geçersiz ilan edilerek ikinci en düşük teklifi veren İçkale Petrol’e verildi...


Akaryakıtı daha önce ihalesiz olarak 150 dolardan satan bu şirket, şimdi 45 dolardan veriyor!

Burada bir terslik görüyor müsünüz?...

Ben görmüyorum!

Neden mi?

Eee, “This is Cyprus” da ondan!

Ne güneyinde hayır var ne kuzeyinde! 

El Cezire  gazetesinin ortaya çıkardığı “altın pasaport” skandalında, Kıbrıs Cumhuriyeti milletvekili ve meclis başkanına aracılık yapan avukat, onları kriminal suçlu olarak tanıtan ve kurtulmak için Kıbrıs Cumhuriyeti'nden iki buçuk milyon euro'ya altın pasaport almak istediklerini söyleyen gazetecilere, hem sahte isim, hem de pasaport sözü verirken ne demişti?...

“This is Cyprus!”

Yani "Rahat olun. Burada her boku yiyebilirsiniz. Arayan soran olmaz, ama olursa da biz vaziyeti idare ederiz!"

Rumlar kuzeyde sahte devlet, güneyde de hırsız devlet olduğunu söyler!

Ben sahte devlet tanımını doğru bulmuyorum!

Bir zamanlar, daha barikatlar geçişlere açılmadan, özel izinle Rum tarafından bir grup gazeteci Kuzey Kıbrıs'a geçmişti. Grup o gün bazı bölgeleri gezip gördükten sonra, Denktaş beyin düzenlediği yemeğe katılmıştı. Yemeğe başlamadan önce Denktaş onlara,

 
“Beyler hoş geldiniz, bugün sahte bir yeri gezdiniz, sahte şeyler gördünüz, şimdi de sahte bir yemek yiyeceksiniz, afiyet olsun!” demişti.

Denktaş, alışılmış kurnazlığıyla, Rumların bu “sahte” ifadesiyle dalga geçmişti! Çünkü KKTC sahte değil, somut bir gerçekliktir... KKTC’nin niteliğini doğru olarak ifade eden tanımlama, sahtelik değil yasa dışılıktır... Bu nedenle ben "sahte devlet" ifadesini hiç kullanmıyorum! Sahte değil, yasa dışı... Uluslararası hukuk dışı!

Bu devlet sahte değil; çünkü tüm gerçekliğiyle, Demokles'in kılıcı gibi Kıbrıs halkının başında duruyor! Uluslararası hukuka aykırı olduğu için, uluslararası spor etkinliklerine katılamıyor. Türkiye takımlarıyla bile maç yapamıyor... Geçenlerde Serhat İncirli yazmıştı; Türkiye yerel otoriteleri, KKTC kimlik kartıyla nikah bile kıymıyorlar!

Demek ki adamızda sahte devletle hırsız devlet değil, yasa dışı hırsız devletle yasal hırsız devlet var... Tabi en büyük hırsızın, dünya halklarını soyup soğana çeviren, yeraltı ve yerüstü kaynaklarını yağma eden, kokuşmuş emperyalist ceset Büyük Britanya'nın iki "egemen üssü" de bunların yanına konursa manzara tamamlanır!

This is Cyprus...

Başta can çekişen, yağmacı emperyalist Büyük Britanya; onun himayesinde yasal hırsız devlet ve yasa dışı hırsız devlet, birbirlerinin sırtını sıvazlayarak vaziyeti götürüyorlar!


20 Eylül 2022, Avrupa gazetesi


Yorumlar

Popüler Yayınlar