Cumhurbaşkanı Adaylarında Nasıl Bir Nitelik Arıyorsunuz?

https://afrikagazetesi.net/Kuzey Kıbrıs'ta cumhurbaşkanlığı seçimleri için henüz tüm adaylar kesinleşmedi ama seçim için start verilmiş sayılır. Ben bu seçimlere cumhurbaşkanlığı seçimleri yerine Kıbrıs Türk toplumu liderliği seçimleri demeyi tercih ederim. Aslında bu bile değil! Kendi yarattıkları hukuksuzluklar içinde, işlerine gelen noktalarda hukuku da kılıfına uyduran batılı emperyalistler, Kıbrıs'ta toplumlar arası görüşmeleri sürdürebilmek için KKTC Cumhurbaşkanını Kıbrıs Türk toplumu lideri rolünde sahneye sürebiliyorlar. Türkiye yönetimi ile Kuzey Kıbrıs'ın işbirlikçi hakim sınıfları da, "Kıbrıs Cumhuriyeti bünyesindeki iki toplum"dan birinin lideri sıfatını kabullenip kullanıyorlar. Her iki tarafta da katıksız bir ikiyüzlülük! Kıbrıs Türk toplumu, Kıbrıs Cumhuriyeti bünyesinin dışındadır. Kıbrıs Türk toplumu liderliği, Kıbrıs Cumhuriyeti'ni "Kıbrıs Rum Yönetimi" olarak kabul ediyor. Buna rağmen bu yönetimin şemsiyesi altındaki toplumlardan birinin lideri sıfatıyla görüşme masasına oturabiliyorlar. Batılı emperyalistlerle Kıbrıs Cumhuriyeti hakim sınıfları da Kıbrıs Türk toplumunun Kıbrıs Cumhuriyeti bünyesinin dışında olduğunu bile bile onu Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bir parçası kabul ederek KKTC Cumhurbaşkanı ile görüşmelere oturabiliyorlar.

Bu hukuksuzluk hukuku sayesinde, KKTC cumhurbaşkanlığı seçimleri önem kazanıyor. Seçim gündeminin en önemli başlığı da cumhurbaşkanının görüşmeci niteliği ve Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin olarak takınacağı tavır!

45 yıl önce NATO bünyesinde hazırlanan planlar çerçevesinde adamızı bölerek Türkiye,Yunanistan ve İngiltere arasında paylaştırma operasyonları 1950li yılların ortalarında başlamış ve 1974 yılında bu plan hayata geçirilmiştir. Kıbrıs sorununu yaratan büyük emperyal güçler tarafından yönetilen Birleşmiş Milletler bünyesinde 1968 yılından bu yana yürütülen “toplumlar arası görüşmeler” hiçbir sonuca ulaşamamıştır. Çünkü niyet Kıbrıs sorununu çözmek değildir. Adanın bölünmüş kalması ve Büyük Britanya'nın ada üzerindeki egemen üslerini koruması temel hedeftir. Bu hedefe yönelik olarak Kıbrıs sorununu çözmek bir yana, yapılan hukuk dışı uygulamalar, nüfus aktarımları, mülkiyet gaspları ile sorun iyice içinden çıkılamaz hale gelmiştir.

Bu sorunlara şimdi bir de adamız etrafında bulunan doğalgaz ve petrol rezervlerinin varlığı eklenmiştir. Kıbrıs açıklarındaki denizlerde bulunan bu zenginliği nasıl paylaşacaklarına ilişkin olarak emperyalist güçler dalaşmaya başlamış, adamızda yeni bir çatışmanın temelini hazırlamaktadırlar.

Kıbrıs sorununun BM çerçevesinde çözülemeyeceği artık iyice netleşmiştir. 50 yıldır çözülmedi, bundan sonra da çözülmeyecek. "Toplum liderlerinin" sahte çözüm senaryolarıyla bize zaman kaybettirmekte olduğu bu ortamda, KKTC cumhurbaşkanı ya da Kıbrıs toplumuna lider olacak kişide hangi niteliklerin öne çıkması gerektiğini düşünüyorsunuz?... Şu an karşımızda bulunan adaylar ve aday adayları içerisinde sahte çözüm senaryolarını teşhir ederek halkımıza doğru yolu gösterecek, gerçekten liderlik yapabilecek biri var mı?...

Ben emperyalist çözüm planlarını deşifre edecek, Kıbrıs Türk halkını emperyalizme karşı güç birliği içerisinde birleştirecek, ülkemizi emperyalist boyunduruktan kurtarmak için mücadele etmeye kararlı bir başkan adayı yaratmaya çalışalım diyorum!

1 Şubat 2020, Afrika gazetesi

Yorumlar

Popüler Yayınlar