Dünya Burjuvazisi Yenilecek!

Yeni bir yıla girmek üzereyiz.

Kalıplaşmış “savaşsız, huzur ve barış içinde bir dünya” temennilerinin bini bir para!

Gerçeklerse bu temennilerin tam aksine korkutucu! 21. yüzyılın ilk çeyreğini tamamlarken, dünyamızın her köşesinde artık üretkenliğini ve verimliliğini tamamıyla yitirmiş kapitalist sistemin yol açtığı emperyalist vahşetle karşı karşıyayız.

Emperyalist kapitalizmin yol açtığı doğa ve çevre katliamları bir yana, dünyanın her yerinde emperyalist paylaşım savaşları artarak sürmekte.

KAPİTALİZM ÖLÜDÜR!

Egemenler komünizmin siyasi olarak ölü olduğunu iddia etmektedir. Bu iddia günümüz gerçekleriyle örtüşmemektedir. Nedir bu gerçekler?...

Dijital devrim çağındayız. Üretimin mikroçipler üzerinden gerçekleştirildiği yepyeni bir teknolojik gelişme aşamasındayız. Kapitalizm üretimde mikro-çipleri kullanmak zorundadır. Bunu tekeller arası rekabet nedeniyle yapmak zorundadır. Ama mikro-çiplerin üretimde tam kullanımı demek, üretim, taşıma ve haberleşmede otomasyon demektir ve iş birliğini zorunlu kılar. Mikroçiplerin üretimde kullanılması, aşırı kısıtlı bir emek zamanı kullanımıyla bile üretim bolluğuna yol açacağı için kapitalizm şartlarında işçileri gereksizleştirir. İşçilerin artı değer üretimi olmadan kapitalizm de olamaz.
Yani, tam tamına mikroçipler nedeniyle, komünizm toplum için şimdiye kadar olduğundan çok daha büyük bir ihtiyaçtır. Kapitalizm de şimdiye kadar olduğundan çok daha yıkıcı ve gereksizdir.

Mikroçipler, kapitalizm için bir imkansızlığı oluştururlar. Onlarsız rekabet edemezler, onlarla artı değer sömüremezler.

Dolayısıyla, hangisi ölü?... Komünizm mi, kapitalizm mi?...


KOMÜNİZMİN YENİ FORMÜLÜ

Muzaffer Sovyet proleteryasının ilk kalkınma planı, ülkenin elektrikleştirilmesiydi. 

V. I. Lenin'in “komünizm = ülkenin elektrifikasyonu + proletarya diktatörlüğü” formulü çok ünlüdür. Önümüzdeki dönemde zafer kazanacak olan ülke proletaryasının ilk hedefi ülkenin bilgisayarlaştırılmasını gerçekleştirmek olacaktır, ki bu ülkenin elektrifikasyonunu da içerir. Lenin’in formülü geçerliliğini yitirmemiştir, ancak artık eksiktir. Komünizmin yeni formülü şöyledir:
Komünizm = ülkenin bilgisayarlaştırılması + proletarya diktatörlüğü.

Tam da komünizme karşı muzaffer ve çok güçlü olduklarını bas bas bağırdıkları bir sırada ortaya çıkan durum şu ki burjuvazi yok oluşa doğru yol almaktadır!
Açıktır ki burjuva sınıfı kendi gönlüyle teslim olmayacaktır. Tam tersine, mikroçipler tarafından üretilen bu ölüm zorunluluğu onları daha da azgın canavarlara dönüştürmüştür. Mikroçiplerin günümüzde tüm potansiyelleriyle hangi alanda kullanıldığına hep birlikte tanık olmaktayız: üretmek için değil, yakıp yıkmak için!

İşte bu nedenle proletaryanın ideolojisine olan ihtiyaç hiçbir zaman bugünkü kadar güçlü olmamıştır. Aşırı azgın bir düşman karşısında ve yenilmiş olmamıza rağmen, bugün her zamankinden daha güçlüyüz!

Umutlarımızı canlı tutmakta haklıyız.

Zaferimiz garantilenmiştir.

Toplumsal gerekliliğe karşı savaşanların yenilgisi kaçınılmazdır.

Dünya burjuvazisi yenilecek!

Gelecek komünizmdir!

Yeni yılınız kutlu olsun!

31 Aralık 2019, Afrika gazetesi

Yorumlar

Popüler Yayınlar