Mayısın Birinci Günü!

Dün mayısın birinci günüydü.

1 Mayıs tüm dünya işçi sınıfına ve emekçilere kutlu olsun!

1 Mayıs işçi sınıfının kapitalizme karşı mücadelesinden doğdu...

Bu yıl farklı bir 1 Mayıs yaşadık. Uluslararası proletaryanın birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'ı bu yıl, kapitalist emperyalist çürümenin neden olduğu, kapitalizmin doğayı hoyratça talanının ürünü olan çok kötü bir pandemi ortamında, evlerimizde kapalı olarak kutladık. Ama her şeye ragmen, 1 Mayıs 2020 yakın gelecekte emperyalist sistemin yıkılacağına olan inancımızın pekiştiği bir gün olarak hafızalarımızda kalacak.

1 Mayıs, tüm dünyada, işçilerin, emekçilerin ve ezilenlerin mücadelesinin simgesidir...

Bu yıl bütün dünyada işçiler “Zincirlerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok, kazanacağımız bir dünya var!” belgisini sanal ortamda yükselttiler. “Bütün ülkelerin işçileri birleşin!” belgisi tüm ülke işçilerinden tüm dünya işçilerine sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayınla ulaştırıldı. Meydanlara can veren eylemlerin devrimci ruhuyla, işçiler tüm dünyadaki varlıklarını sanal ortamda duyurdu. Sanal ortamın gücü uluslararası işçi sınıfının gücüyle birleşerek, yeni bir dünyanin gelmekte olduğunun habercisi oldu! 1 Mayıs, bütün ülke işçilerinin ve ezilen halklarının emperyalizme karşı mücadelede kararlılığının bir simgesi oldu.

Emperyalizm insanlık düşmanı bir düzendir. Bu düzende milyarlar açlıktan, susuzluktan, yoksulluktan kırılmakta, modern köleler olarak çalıştırılmaktadır. Bu düzende milyonlar yerini yurdunu paylaşım savaşlarında kaybetmekte, bir o kadarı da yaşamını yitirmektedir. Emperyalist dünya düzeni bir vahşet ve katliam düzenidir.

2020 1 Mayıs'ında, Kıbrıs'ımızda emperyalist Britanya’nın askeri üsleri hala varlığını sürdürüyor. ABD emperyalizmi ve onun güdümündeki katliam örgütü NATO, savaş uçakları ve füzelerle komşu ülke halklarını bu üslerden bombalamaya, Ortadoğu'yu kana ve vahşete boğmaya devam ediyor. NATO ittifakının bir parçası olan Türk ve Yunan askeri birlikleri adamızdaki varlıklarını sürdürüyor. Adamızı işgal ordularıyla ikiye bölen Türkiye'nin yarattığı de-facto durum sürüyor. Adamızın kuzeyinde Kıbrıs halkının bir parçası olan Kıbrıs Türklerinin iradesi baskı altında tutulmaya devam ediyor. Kıbrıslı Türkler çökmüş, iflas etmiş bir sömürge ekonomisi altında asimilasyon tehdidiyle karşı karşıya yaşamaya devam ediyor. Adamızın güneyinde halkımızın diğer büyük parçası olan Kıbrıs Rum toplumu AB emperyalizminin yarı sömürgesi durumunda ekonomik yıkım içinde yaşamaya mahkum edilmiş durumda.

1 Mayıs, zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyi kalmayan dünya proletaryasının emperyalist kölelik sistemini yıkmak için uyanış günü olmalıdır.

1 Mayıs, emperyalizme, faşizme, ırkçılığa, ulusal ve her türlü baskıya karşı öfkemizi bilediğimiz gündür!

Doğanın talan edilmesi ve insan emeğinin sömürülmesi üzerine kurulmuş emperyalist dünya düzeni yıkılmadan, dünyamız huzura, insanlık barışa kavuşamayacaktır.

Çare işçilerin, yoksul köylülerin, ülkemizde ve dünyanın tüm ülkelerinde emperyalist sermayenin temsilcilerini ve onların yerli işbirlikçilerini alaşağı etmesidir.

Çare demokratik halk devrimleri ve sosyalist devrimlerle insanlığın kurtuluşuna giden yolu açmaktır.

Çare sosyalizmdir!

Yaşasın kızıl 1 Mayıs!

2 Mayıs 2020, Afrika gazetesi

Yorumlar

Popüler Yayınlar