Solda Güç Birliğinin İlkeleri

Cumartesi (1 Şubat 2020) bu köşeden “Cumhurbaşkanı Adaylarında Nasıl Bir Nitelik Arıyorsunuz?” sorusunu sormuştuk. Cevap olarak da; “Emperyalist çözüm planlarını deşifre edecek, Kıbrıs Türk halkını emperyalizme karşı güç birliği içerisinde birleştirecek, ülkemizi emperyalist boyunduruktan kurtarmak için mücadele etmeye kararlı bir başkan adayı” demiştik! Bizlere sık sık solda iş birliği çağrısı yapan dostlar var. "Neden sol birlikte hareket edemiyor?" diye soranlar var.

Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri, solda güç birliği için yeni bir zemin, yeni bir olanak yaratıyor. Emperyalizme karşı solun güç birliği içinde mücadele etmesini örgütleyebilecek bir başkan adayı için, bu güç birliğinin hangi ilkeler üzerinde oluşturulması gerektiğini konuşmamızın zamanı gelmiştir.

Ülkemizin bağımsızlığına ve halkımızın egemenliğine inanan, önem veren tüm siyasi partiler, sendikalar, demokratik kitle örgütleri, kurum ve kuruluşların, Ankara’ya bağımlı militarist rejime karşı, emperyalist güçlerin tahakkümüne karşı birlikte mücadele etmesi başarı için elzemdir. Bu güç birliğinin sağlam ilkeler üzerinde yükselmesi gereklidir. Böylesi bir güç birliği için ben ve partim şu temel ilkeler etrafında örgütlenilmesi gerektiğini düşünüyoruz:

1. SAVAŞA HAYIR! SAVAŞ PROPAGANDASI YAPMAK, SAVAŞMAK İNSANLIK SUÇUDUR.

2.KIBRIS HALKININ BÜTÜNÜNÜN VE BU HALKIN BİR PARÇASI OLARAK KIBRIS TÜRK HALKININ İRADESİ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR. BUNUN İÇİN, TC’NİN 1974’TE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ İŞGALE VE 46 YILDIR UYGULAMAKTA OLDUĞU SÖMÜRGELEŞTİRME POLİTİKALARINA HAYIR!

3.TC’NİN ÜLKEMİZDEKİ EKONOMİK TAHAKKÜMÜNE, TL KULLANIMINA, MERKEZ BANKASI MÜDÜRÜNÜ ATAMA YETKİSİNE, DAYATTIĞI EKONOMİK PROTOKOL VE İKİLİ ANLAŞMALARA HAYIR!

4.TC’NİN ÜLKEMİZDEKİ ASKERİ TAHAKKÜMÜNE, GKK KOMUTANINI ATAMA YETKİSİNE, ONUN DA KTBKK’YE BAĞIMLILIĞINA, ÜLKEMİZDE 1974’TEN BERİDİR KONUŞLANDIRDIĞI ASKERİ VARLIĞINA HAYIR!

5. TC’NİN 1974’TEN BAŞLAYARAK UYGULADIĞI NÜFUS AKTARMA POLİTİKALARINA HAYIR!

6. KIBRIS’IN BİR BÜTÜN OLARAK BAĞIMSIZLIĞI KONUSUNDA ZAAFİYET GÖSTEREN TC İŞ BİRLİKÇİSİ SİYASİLER VE PARTİLER TEŞHİR EDİLMELİDİR! KIBRIS TÜRK HALKININ KENDİ BÖLGESİNDE EGEMENLİĞİNİ, KIBRISIN BAĞIMSIZLIĞINI SAVUNMAYAN, TERSİNE TC’YE BAĞIMLILIĞINI SAVUNAN GERİCİ VE FAŞİST ÖRGÜTLER YASAKLANMALI VE LİDER KADROLARI VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILARAK SINIRDIŞI EDİLMELİDİR!

ÜLKEMİZDE YAŞAYAN VE BAĞIMSIZLIK VE EGEMENLİK MÜCADELEMİZE DESTEK VEREN TÜM YABANCILARA DA ZAFERDEN SONRA VATANDAŞLIK HAKLARI VERİLMELİDİR.

7. KIBRIS SORUNUNDA VE GÖRÜŞMELERDE KIBRIS HALKININ ÇIKARLARI ÖNE ÇIKARILMALIDIR. 1974’TE YARATILAN STATÜKO REDDEDİLMELİDİR! KUZEYDE YARATILAN AYRI DEVLETE HAYIR.

8. GÜNEYDE KC’NİN KIBRISLI TÜRKLERİ DIŞLAYAN UYGULAMALARININ (VATANDAŞLIK, MÜLK, TOPLUMSAL HAKLAR VE ANAYASAL DEĞİŞİKLİKLER) VE AB’NİN UYDUSU HALİNE GETİRİLMESİNİN REDDİ.

9.  GARANTÖRLÜKLERİN VE HER TÜRLÜ EMPERYALİST HAK VE İMTİYAZLARIN REDDİ.

10. İNGİLİZ ASKERİ ÜS VE TESİSLERİNE HAYIR!

Kendini sol olarak tanımlayan tüm örgütlerin gerçekten "sol" olabilmesinin asgari kriterleri bunlardır. Bu kriterler solda birliği oluşturabileceğimiz tek zemindir. Bu zemin içerik olarak anti-emperyalist bir zemindir!

8 Şubat 2020, Afrika gazetesi

Yorumlar

Popüler Yayınlar